Rugpijn tijdens het gamen? Nooit meer!

Als je een beetje een gamer bent, dan weet je van jezelf heel goed wat je nodig hebt om een goede game sessie te houden. Zo heb je een goed afgeschermde ruimte nodig, waar geen zonlicht op je scherm of in je ogen komt, een scherm wat lekker groot is zodat je echt in de game op kan gaan, en een plek waar je goed en comfortabel voor uren achter elkaar kan zitten.

Voor die eerste paar opties zijn veel oplossingen te bedenken die je gemakkelijk kan toepassen. Een groot scherm is nou eenmaal iets wat je moet kopen, of je kan op je televisie spelen met een game console. Ga je voor je eigen monitor, dan zijn er veel monitors die gespecialiseerd zijn in games en cinematografische lading goed kan overbrengen. En om het licht van buitenaf te blokkeren heb je simpelweg een beetje goede gordijnen nodig.

Goede plek

Maar een goede plek vinden waarin je lange tijd kan zitten zonder dat je last krijgt van je rug of andere lichaamsdelen, dat is nog altijd een grote uitdaging. Als je lange tijd PS4 speelt op de bank, dan zal je vanzelf merken dat je na een uur alle soorten posities van die bank al hebt uitgeprobeerd. Het grote verschil tussen op de bank zitten om tv te kijken, en op de bank zitten om te gamen, is namelijk dat je handen ook nog bezig zijn. Je handen hebben namelijk een controller vast, en deze houd je vaak op enige hoogte vast. Hierdoor worden je armen vermoeid. Als gevolg hiervan, ga je onderuit liggen zodat je handen op je schoot liggen. Maar hierdoor krijg je weer rugpijn.

Je begrijpt het wel, een goede gaming positie vinden is niet iets wat zomaar lukt. Ook vanuit een PC-gamers positie kom je voor uitdagingen te staan. Je wilt namelijk dat je armen ondersteund zijn: niet alleen door je bureau, maar ook door armsteunen. En tegelijkertijd dient de stoel je rug goed te ondersteunen. Een gemiddelde bureaustoel ontzorgt je hier echter niet in.

Gamingstoel

Er zijn gelukkig stoelen die toegewijd zijn aan de echte gamingpositie. Eentje waarbij je rug op alle plekken wordt ondersteund, waar je hoofd en nek ook rusten en dus geen onnodige stress opbouwen, en waar bovendien je armen ook ondersteund zijn met armsteunen.

Dus als je een fanatieke gamer bent, dan is het tijd om voor jezelf ook een goede gamestoel te kopen. Kijk bijvoorbeeld bij Bureaustoel24. Zij hebben een groot aanbod van veel goede gamestoelen!

Geef een reactie