Geen rugpijn meer met het juiste schoeisel

Thuiswerken

Het zijn natuurlijk best gekke tijden op het moment. Het was even flink aanpassen met zijn allen maar we zitten nu eindelijk in een soort ritme waarin het ons lukt om werk, privé sociaal en gezin allemaal vanuit huis te doen. We zullen wel moeten, want de sociale isolatie is nog wel eventjes gaande. Ik vond het zelf best lastig aan het begin om deze draai te vinden hoor, daar kan ik heel eerlijk over zijn. Ik vond het lastig om te zorgen dat de kinderen zichzelf vermaakt hielden, dat er voldoende eten en drinken in huis was (want opeens werd er niet meer op werk of stage geluncht), dat ik voldoende tijd over hield om gewoon goed thuis te kunnen werken en bovenal voldoende ruimte en plek had om echt goed te kunnen focussen. Toen het er op leek dat we maar eventjes thuis zouden zitten maakten we voornamelijk gebruik van de eettafel, maar toen enkele weken geleden bleek dat dit toch echt voor langere tijd zou worden besloten we het huis een beetje om te gooien zodat iedereen echt een goede werkplek had voor de komende tijd.

Nieuwe schoenen

Mijn plek werd gevormd op zolder. Ik had daar voldoende ruimte over en met een kleine verbouwing en hier en daar wat materialen lenen was daar binnen no time een klein kantoortje in elkaar geknutseld. Ik had een fijne stoel, meerdere beeldschermen en een bureau op de juiste hoogte. Daar kan dus niks mis aan gaan, zou je denken, maar toch bleef ik last hebben van mijn rug. Stress, dacht ik eerst. Toen dat niet over ging begon ik te twijfelen. Was het dan toch de stoel of het bureau? Ik probeerde de werkplekken van mijn huisgenoten uit maar op elke plek bleef de pijn aanwezig. Ik kon het maar niet plaatsen. Uiteindelijk merkte mijn zoon op dat ik tegenwoordig erg veel wandelde, maar daar totaal niet de goede schoenen voor droeg. Dit was waar, elke avond maakte ik een wandeling van ruim een uur. We wonen toch in een dorp, dus je komt niemand tegen. Ik besloot het zekere voor het onzekere te nemen en bestelde nieuwe Ara schoenen met inlegzolen. Ze waren gelukkig snel binnen en zaten als gegoten. Na een paar dagen verdween mijn rugpijn als sneeuw voor de zon. Fascinerend wat een goed paar schoenen wel niet voor je lichaam kan doen.  Ik kan de komende tijd gelukkig weer door!

Geef een reactie