De beste thuiswerk tips!

Deze tijd van thuiswerken en quarantaine is het perfecte moment om al je zaakjes eens goed op orde te krijgen. Al die administratieve en organisatorische dingetjes die, wanneer ze eenmaal af waren, wel een hoop werk en tijd zouden schelen, maar waar je simpelweg nooit aan toe kwam, waar de verloren tijd op korte termijn het eindresultaat het niet waard zou zijn. Die kun je nu lekker op je gemakje vanuit je luie stoel in orde gaan maken. 

Misschien is het nog even wennen, werken vanuit huis. Dat je kinderen je strenge manager stem horen, of jouw manager juist je huilende baby op de achtergrond. Dat je kat zichzelf toch even wil laten zien tijdens de videomeeting. Het is voor ons allemaal onwennig. Maar zie het zo: er zitten een hoop mensen zonder werk in deze crisis. Dus je kunt het maar beter positief bekijken en al je extra tijd eens goed besteden!

Organiseer je desktop

Iedereen doet zijn werk wel een slordig. Niet het inhoudelijke werk zelf, maar het opslaan van bestanden onder een onhandige naam, op een onhandige plek. Er dertig kopieën van maken en alleen zelf weten welke nou precies de goede was. Je red het allemaal wel, want je kent je eigen non-systeem. Maar toch denk je elke dat je het ziet, goh, had ik nou maar een betaalde vrije dag waarop ik de tijd kon nemen om dit allemaal te ordenen. Nu zijn dit natuurlijk geen vrije dagen te noemen, maar er is voor velen van ons vanuit huis nu eenmaal minder te doen. Pak dus je moment om de boel eens goed te reorganiseren!

Plan je volgende vergadering

Waarschijnlijk denk je ook met regelmaat als je collega’s kleine foutjes ziet maken, wat zou het handig zijn om wat vaker meetings te houden. Allemaal weer even één zelfde lijn trekken, samen brainstormen over hoe we de workflow nog beter en nóg efficiënter kunnen maken.  Maar zo’n vergadering plannen kost tijd, en iedereen heeft ten alle tijden al een volle agenda waarin het moeilijk is om snel iets tussen te krijgen.

Dit is dus het perfecte moment om zoiets te plannen! Ga alvast op je gemak op zoek naar de mooiste vergaderlocatie. Bij Onemeeting bijvoorbeeld is een grote selectie online te vinden. Zo vind je precies de juiste sfeer voor de boodschap die je over wil brengen, kun je rustig de tijd nemen om het juiste moment ervoor uit te kiezen nu iedereens agenda nog leeg is, en ben je straks als je weer aan de slag kunt allemaal vol van nieuwe motivatie!

Geef een reactie