Welke padelslagen moet ik kennen voordat ik de baan op ga?

Padel wordt vaak vergeleken met tennis, maar het is wel degelijk een ander spelletje. Je hebt heel veel verschillende soorten padelslagen en een groot deel daarvan komen op de tennisbaan niet voor. Voordat je een potje gaat padellen is het handig om een beetje kennis te hebben van de verschillende padelslagen. Je merkt dat mensen uit de randstad al aardig bekend zijn met de sport en de verschillende slagen, maar ook in de rest van Nederland wordt padel steeds bekender. Rondom de grote steden in Brabant liggen er al genoeg banen! Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een plek voor een potje padel bij Eindhoven? Kijk dan eens bij ThePadellers

Service

De rally start je altijd met een service. Bij de service laat je de bal achter de lijn stuiteren, breng je je racket naar achter en raak je de bal vervolgens voor je. Het doel van je service is om genoeg druk te zetten zodat je vervolgens door kunt lopen naar het net.  

Forehand

De forehand is een van de basisslagen van padel. Deze slag komt vaak voor in de rally en het is daarom belangrijk om deze slag goed te trainen. Je kunt een forehand slaan met spin, slice of zonder effect.  

Backhand

Naast de forehand is de backhand ook een van de basisslagen. De backhand voelt in het begin vaak wat onnatuurlijker. Op de padelbaan sla je je backhand met 1 hand waarbij je andere hand ondersteund bij het naar achteren brengen van je racket. Voordat je de bal raakt, laat je je ondersteunende hand los.  

Volleys

Volleys zijn mega belangrijk bij padel. Je staat als het goed is namelijk meer aan het net dan achterin. Aan het net kun je namelijk aanvallen en het punt afmaken. Let er bij je volleys op dat je snel reageert en de bal voor je raakt. 

Bandeja

De bandeja is een echte bekende padelslag. Wanneer er een lob over je heen wordt gespeeld, kun je een bandeja spelen als verdedigende slag om weer aan te sluiten naar het net. Een bandeja is een zachte halfhoge smash waarmee je je tegenstanders naar achteren kunt dringen.  

Bajada 

Een Bajada kun je slaan wanneer je een lob over je heen krijgt, deze op de grond stuitert en vervolgens hoog van het glas afkomt. Dan is het dus mogelijk om een soort smash van achteruit te slaan.  

De lob 

De lob is misschien wel de belangrijkste slag op de padelbaan. Je speelt de lob om je tegenstanders naar achteren te dringen zodat je de positie aan het net van ze over kunt nemen en kunt aanvallen.  

Geef een reactie