Waarom het dragen van goed passende lingerie zo belangrijk is!

Wist je dat meer dan de helft van de vrouwen de verkeerde maat lingerie draagt? In de meeste gevallen geldt dit bij de bh’s maar ook qua slips hebben we er nog wel eens een handje van om de verkeerde maat te dragen maar waarom eigenlijk? Meestal is dit puur gemak of onwetendheid. Het sluip er gewoon in en we nemen het maar voor lief dat het randje van de bh iets knelt of dat het randje van je onderbroek niet meer helemaal mooi aansluit. Tot vandaag! Na het lezen van dit blog wil je namelijk nooit meer ondergoed dragen dat eigenlijk niet de juiste maat voor je is.

Weg met dat ongemakkelijke gevoel

Wees eens eerlijk, je loopt toch ook niet met schoenen die een maatje te klein zijn? Dat doet zeer omdat je tenen iedere keer tegen de rand duwen als je loopt. Maar waarom zou je dan wel een bh of korset kopen die eigenlijk te klein is en dus helemaal niet lekker zit? Doordat ons bovenlichaam is voorzien van iets meer vet worden onze zenuwen minder geprikkeld. Hierdoor zal het vervelende en/of ongemakkelijke gevoel na een paar minuten dus weer langzaam wegtrekken. Je denkt dat er niks aan de hand is totdat je ‘s avonds je bh uit doet en een hele streep van je bh bandje ziet zitten. Je bh moet vanaf de eerste seconde eigenlijk al fijn zitten. Is dit niet het geval? Dan heb je dus de verkeerde maat. De juiste maat opmeten is echter zo gedaan, je moet alleen even weten hoe het moet. Online vind je hier overigens een groot scala aan informatie over dus even googelen en dan kun ook jij zo achter je juiste maat komen.

Voel je mooi en zelfverzekerd

Erger jij je ook aan de vetrandje aan de bovenkant van je slipje of heb je juist het gevoel dat jouw lichaam niet is gemaakt voor een string of hipster doordat je billen er vreemd uitzien? In dit geval ligt het voor 99% niet aan je lichaam maar aan het ondergoed dat je draagt. Ondergoed hoort je vrouwelijke vormen juist te ondersteunen. Het moet er juist voor zorgen dat het je vrouwelijke vormen nog mooier laat uitkomen. Doet het dat niet? Grote kans dat je niet de juiste maat aan hebt of het verkeerde model draagt. Het resultaat? We voelen ons onzeker terwijl dat dus eigenlijk helemaal nergens  voor nodig is. Daarnaast is het ene lingeriemerk het andere niet en kan de maat onderling ook nog behoorlijk verschillen. Draag je over het algemeen maat M maar heb je een nieuw lingeriemerk gevonden waar je echt een maatje L bij nodig hebt? Ligt niet aan jou! Waarschijnlijk hebben ze een hele andere maatvoering of stof gebruikt. Kies dus alleen een maat uit die mooi staat op en bij jouw lichaam en gooi alle standaards gewoon lekker overboord. Voel je mooi zoals je bent, in zowel kleine maten als grote maten lingerie.

Geef een reactie