Een sportieve maar stijlvolle look creëer je zo

Tegenwoordig is “streetstyle” helemaal hip. Je ziet overal oversized truien en grote sneakers in de winkels. Maar een goede streetstyle look creëren is nog moeilijker dan het lijkt. De grens tussen sportief en onverzorgd is namelijk maar erg vaag. Je wilt er natuurlijk niet uitzien alsof je net uit je bed bent gerold of onderweg bent naar de sportschool. De kunst is om je stoere look ook nog een beetje stijlvol te houden. In deze blog geef ik een aantal tips over hoe je dit kunt doen.

Balans is belangrijk

Zoals ik al zei, zie je tegenwoordig in elke winkel oversized truien en hoodies. Deze zijn helemaal in de mode. Zelf ben ik hier ook erg fan van geworden. Truien zijn comfortabel en geven ook een stoere look. Maar ik vind wel dat het belangrijk is hoe je deze vette truien combineert. Als je het combineert met een even comfortabele joggingbroek en sportschoenen, dan zit je meer richting de onverzorgde kant dan de stijlvolle. Balans is dus alles voor het creëren van een goede streetstyle look. Ga je dus voor een stoere trui? Combineer dit dan met mooie skinny jeans of een leuk rokje. Zo zie je er nog steeds een beetje netjes en verzorgd uit en kun je gewoon hiermee naar buiten.

Kies je schoenen met zorg

Schoenen doen enorm veel voor een outfit. Je zou misschien denken dat mensen toch niet naar je voeten kijken, maar niks is minder waar. Ik heb al enorm vaak gehad dat mijn schoenen het eerste was wat mensen opviel aan mijn outfit. Kies je soort schoenen dus met zorg. Ga je voor grote en stevige sneakers of een nettere look? Deze keuze kun je onder andere af laten hangen van waar je heen gaat. Als ik bijvoorbeeld een dagje ga winkelen of iets anders leuks ga doen, dan maak ik mijn streetstyle helemaal af met opvallende grove sneakers. Maar deze vind ik niet geschikt voor alle gelegenheden. Naar de universiteit of naar een etentje ga ik dus meestal voor wat nettere sneakers. Dit betekent echter niet dat deze niet stoer kunnen zijn. Er zijn veel stijlvolle sneakers, bijvoorbeeld van leer, die ook bij een streetstyle look passen. Zo heb ik bijvoorbeeld mooie schoenen van Mason Garments dames. Dit zijn stoere gympen die goed passen bij bijvoorbeeld een jeans en trui, maar ze vallen niet al te veel op. Zo kun je dus je stoere look in stand houden, maar wel op een stijlvolle manier!

Geef een reactie