Hoe reis je met minimale bagage?

Vijf jaar geleden ging ik voor het eerst zonder koffer op vakantie. Zonder koffer? Ja echt! Al mijn kleding propte ik in een rugzak. Of nou ja, ál mijn kleding paste daar niet in maar dat was ook helemaal niet nodig. Vier weken rondreizen door Thailand met één reisrugzak van Osprey en een kleine dag rugzak als enige bagage en ik kan je vertellen het ís niet alleen lichter zo voelt het ook. vroeger sleepte ik twee enorme koffers mee, volgestouwd met allemaal spul wat ik misschien niet eens zou aanraken deze vakantie. Of wel, maar als het niet in de koffer had gezeten, was dat ook goed geweest. En dus toen we besloten om met enkel ieder een ‘backpack’ te gaan, ging er een wereld aan gemak open.

 

First things first

Als je net als mij besloten hebt om met te gaan backpacken, dan is het belangrijk dat je investeert in een goede rugzak. Aangezien je hier alles, of bijna alles, in gaat bewaren, wil je natuurlijk dat als jouw spullen veilig opgeborgen zijn en dat je er op kan vertrouwen dat jouw tas niet uit elkaar valt. Ik heb mijn tas bij Osprey gezocht. Daar hebben ze een heel breed assortiment aan tassen voor iedere soort reis. Ik heb de opties aan tassen naast mijn eisenlijstje gelegd en zo kwam ik er met de hulp van een winkelmedewerker uit welke tas paste bij de soort reis die ik toen ging maken. Toen we er voor kozen om te gaan backpacken hebben we als familie één regel afgesproken: Je mag zelf bepalen hoeveel je mee wilt nemen, zolang je het maar zelf kan dragen.

 

Kijken, kiezen, kopen

Om die reden heb ik toen de tijd gekozen voor een tas met een inhoud van 38 liter. Nou geloof mij, als je twee koffer met ieder een inhoud van 25 kilo gewend bent, is 38 liter zo gevuld. Ik koos daarnaast ook voor een leuk kleurtje: Osprey Eja 38. Voordat we weg gingen, had ik zo mijn twijfels over hoe ik dit ging doen. In mijn tas zaten bijvoorbeeld maar drie korte mouwen shirts, één shirt met lange mouwen, twee korte broeken en één lange broek en maar één jurkje. Ik dacht: Ik ga een maand weg, hoe dan?! Een hele verwende en dramatische gedachte eigenlijk want waar je ook bent in de wereld overal kan je jouw kleding wassen. Dit was een idee dat nooit eerder bij mij was opgekomen op vakantie. Het wassen was echter geen enkel probleem en zo geregeld via een was-service.

 

Tegenwoordig als ik voor langere tijd op vakantie ga, reis ik enkel met een backpack. Niet alleen is het letterlijk lichter, ik voel me tijdens het reizen ook lichter. Ik hoef niet zo veel mee te sjouwen en ik hoef me geen zorgen te maken over of ik dingen vergeet want ik heb maar heel weinig bij me. Heerlijk is dit, een echte aanrader!

Geef een reactie