Mixed Martial Arts

De UFC is veel meer dan een sporthouden en evenementen organisator, het is een voortdurend cultureel fenomeen dat elke week enorm veel publiek trekt. Zelfs elke dag als je de evenementen en video’s die niet live zijn meetelt. De populariteit van mixed martial arts-gevechten heeft geleid tot de oprichting van verschillende pay-per-view-kanalen en films, evenals een hele lijn van kleding, schoenen en tal van verschillende videogames met de sport. Het Ultimate Fighting Championship is echter niet de enige sport waar mensen graag naar kijken. Een verscheidenheid aan andere sporten en shows spreken het MMA-publiek aan. In feite worden veel van de vechters die strijden in de achthoekige competities van de UFC beschouwd als popsterren, compleet met hun eigen muziekvideo's.

Geschiedenis

Gemengde krijgskunst, ook wel bekend als kooigevechten, ultieme, is een intense full-contact-sport die zijn oorsprong vindt in Japan en bestaat uit twee teams van vechters die het in een cirkelvormige ring uitvechten. Elk teamlid draagt ​​een uniform dat specifieke lichaamsdelen verbergt als bescherming. De oorsprong van mixed martial arts-gevechten gaat helemaal terug tot de vroege jaren van de twintigste eeuw. Voordat er pay-per-view-televisiestations of films waren, gebruikten amateurvechters bokshandschoenen en scheenbeschermers als middel om zichzelf tijdens gevechten te beschermen. In deze vroege jaren van MMA-competitie waren er geen echte regels voor de gevechten, wat een vrije stijl van vechten mogelijk maakte met ellebogen, knieën, schenen en haren trekken. In de afgelopen jaren, met de opkomst van pay-per-view-evenementen en de groeiende populariteit van MMA, zijn er enkele regels geïmplementeerd voor mixed martial arts-gevechten om de vechters beter te beschermen en tegelijkertijd het publiek te beschermen.

Huidige sport

Tegenwoordig kan een vechter een waarschuwing of zelfs een officiële waarschuwing krijgen voor bijvoorbeeld het trekken aan het oor tijdens een gevecht. Bovendien geeft de scheidsrechter vaak een punt op basis van de hoeveelheid schade die tijdens de wedstrijd aan een tegenstander is toegebracht. Er zijn heel weinig regels tijdens gevechten, maar de primaire focus is meestal om te voorkomen dat vechters elkaar op de verkeerde plekken raken, hoewel het bekend is dat vechters tijdens sommige wedstrijden trappen of stoten op de verkeerde plekken richten. Of je het nu gemengde vechtsporten noemt of niet, de gevechten zijn erg leuk om naar te kijken, vooral wanneer twee ervaren vechters hun armen sluiten en het op de grond te lijf gaan. Ze worden ook steeds populairder binnen de sport wereld. In steden zoals den haag wordt mixed martial arts bij steeds meer scholen beoefent. Je kan mma den haag bijvoorbeeld bij bjj den haag beoefenen.

Geef een reactie