Begin het nieuwe semester goed met deze tips!

eastpak

In februari is het weer zover. De deadlines van voor, tijdens én na de kerstvakantie zijn eindelijk voorbij. Tijd voor nieuwe gezichten, nieuwe onderwerpen, nieuwe lokalen en gebouwen en een nieuwe kans om je van je beste kant te laten zien. Juist door de stress van de tentamenperiode die helaas momenteel nog loopt wil je het volgende semester écht goed beginnen, ook al zou een momentje om te ademen tussendoor ook zeer welkom zijn. Als je goed begint bespaar je jezelf een hele hoop stress als het weer tijd is voor de midterms en je eind essays richting de zomer. Maar hoe zorg je er nou voor dat je het dit keer écht anders aanpakt? Lees hier de beste tips om goed het nieuwe semester in te gaan!

Ruim je leer- en studeer omgeving op

Als je nog bij je ouders thuis woont betekent dat je kamer, maar als je al op jezelf woont is – ook al is een net huis natuurlijk áltijd beter – alleen je bureau en het hoekje daaromheen ook al genoeg. En opruimen betekent niet alleen de dingen weghalen die er niet thuishoren, maar écht opruimen. Al je oude papieren goed doorspitten om te kijken wat er weg kan; misschien kom je nog iets tegen wat aansluit op je nieuwe vakken. Probeer al je pennen en stiften uit en gooi weg wat niet meer werkt; zo bespaar je tijd en afleiding als je ‘even snel’ iets op wil schrijven tijdens het studeren en je vervolgens een half uur op zoek bent naar een werkende pen. Zo weet je weer waar alles ligt, kun je het efficiënter ordenen, en heb je rust om je heen vanaf de eerste keer dat jij aan je huiswerk gaat. Print bijvoorbeeld ook alvast je syllabus uit en stop deze goed weg of plak hem juist op zodat je altijd goed overzicht houdt.

Ga op een (kleine) shopping-spree

We moeten het natuurlijk wel leuk houden als je echt gemotiveerd wil blijven. Ga er dus helemaal voor met nieuwe schriften, pennen, stiften, enzovoort. Al heb je nog lege pagina’s omdat je stopte met notities maken na de eerste twee lessen van het vorige semester – gun jezelf een mooi nieuw boekje, zodat je in ieder geval aan het begin van dit semester echt de motivatie hebt om mee te schrijven bij je colleges. Ook een nieuwe etui of eastpak rugtas kan nooit kwaad, zo voel je je als student weer helemaal als nieuw – en hopelijk geldt dat straks ook voor je motivatie!

Geef een reactie